Uit cijfers van de NVM en Vastgoedmanagement Nederland blijken de huurprijzen in de vrije sector het laatste kwartaal van 2020 opnieuw gestegen in Nederland. Ook voor Eindhoven.

Er is een stijging van 4,1 procent en 7,1 procent vergeleken met het vierde kwartaal 2019. De gemiddelde huurprijs per vierkante meter bedroeg in dat kwartaal voor woonhuizen 10,01 en voor appartementen 14,39 euro. De gemiddelde huurprijs per vierkante meter op 13,13 euro. Door de grote vraag en de krapte van het aanbod wordt, volgens VGM, de stijging veroorzaakt.

In provincies als Drenthe, Zuid-Holland en Flevoland stegen de prijzen het hardst. Steden zoals Utrecht, Rotterdam en Almere zijn andere flinke stijgingen te zien. Amsterdam daarentegen, daar daalde de huurprijzen huist met 9,6 procent.

In Eindhoven is een daling te zien. In vergelijking met laatste kwartaal 2020 betaal je gemiddeld 3,1 procent minder dan het jaar ervoor.

De daling in huurprijzen in grote steden kan te maken hebben met de afgenomen vraag van expats, als gevolg van de coronacrisis. Deze groep huurders is volgens NVM veel minder actief.

Bron: Indebuurt Eindhoven
7 april 2021